mumsigasaker

I den här bloggen kan du läsa om mat och annat gott som jag lagar eller äter. Hoppas att du kan få tips och idéer. Välkommen!

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Då var äventyret slut. Jag och Gabriel kom hem i torsdags eftermiddag. Vi var duktiga och tvättade direkt när vi kom hem. Jag gick och la mig 23.00 och sov till kl 13!! Jag hade varit vaken över 30 timmar så det var verkligen skönt att sova. Nu är klockan snart 3 och jag kan inte sova, det är nog jetlag.

Jag hade verkligen en riktigt bra resa och jag är så otroligt glad att jag åkte. Näst sista dagen på skolan, torsdagen, så skippade jag mina lektioner. Jag började dagen med att göra en manikyr för att sedan äta lunch med Sara som skulle åka hem på eftermiddagen. Sara var min rumskompis från Belgien, jättehärlig tjej! Efter jag sagt hej då till Sara åkte jag till Manhattan där jag mötte upp Jessica och Julia som hade varit på museum. Vi bestämde oss för att åka till Coney Island. Jag var ju där på 4 of July men kände att jag kunde åka dit igen eftersom det regnade sist. Vi promenerade runt där och åt en god middag på en utomhusservering. När vi kom tillbaka till skolan så mötte Jessica och jag upp några kompisar från Saudi Arabien och spelade basket med dem. Det var riktigt roligt trots att mitt lag förlorade. Efter vi spelat så dansa vi arabisk dans och sedan var vi ute och pratade fram till kl 3. Jag var riktigt trött på fredag morgon men jag kom upp och gick på mina sista lektioner.

Min transfer skulle gå vid kl 15 så jag hann äta lunch med några kompisar. Men det blev lite stressigt när klockan närmade sig 15. Jag hade varit i ett av husen och sagt hej då till några kompisar och på väg till mitt rum lyckas jag tappa min nyckel. Efter några minuter letande lyckas jag hitta den. Jag blev lite sen och det blev ett snabbt avsked av Jessica, Julia och Laura. När jag satt i bilen och tittade bak på mina vänner och på skolan var det med många blandade känslor. Det var så klart sorgligt att lämna alla fina människor som jag lärt känna och de flesta kommer jag ju aldrig träffa igen, vilket är ledsamt. Men jag kände samtidigt en väldigt lycka att jag hade gjort den här resan som jag velat göra väldigt länge och nu hade gjort. Jag var stolt över mig själv och så otroligt tacksam för att jag fick chansen att göra detta och träffa en masa människor från världens alla hörn!

Nu har jag en massa fina minnen att bära med mig från den här resan.

Jag och Gabriel hade det riktigt bra också. Skriver mer om det en annan dag.

Kramar

Dumma myggor!

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen och vilar och kliar. Jag har massvis av myggbet på benen som gör mig galen. Jag har en salva som hjälper lite grann så det är ju bra.

Jag har haft en lektion hittills idag och jag somnade nästan. Två lektioner i veckan jobbar vi med uppgifter på datorn. Vissa övningar är bra men jag blir trött av att sitta vid en dataskärm i 80 minuter! Jag har nästa lektion om om en timme.

Igår så var tanken att jag skulle åkt in till Manhattan med några vänner men min mage mår inte så bra igen så jag stannade på skolan. Jag träffade några andra vänner och vi tittade på två filmer. Jessica valde den första och sa att det inte var en läskig film men man tror det först. Så vi såg den och jag kan säga att jag var rädd hela tiden och den slutade till och med läskigt. Det visade sig att Jessica hade misstagit sig och blandat ihop filmen med en annan film. Hon hade inte själv sett filmen så hon visste inte att det var fel film. Vi bestämde oss sesan för att se The big Wedding som är en komedi. Den var rätt rolig. Efter det så spelade jag biljard med några andra kompisar och jag fick även smaka arabiskt kaffe. Det smakade inte alls som vanligt kaffe, påminde mer om te och det hade smak av kardemumma.

Kvällen avslutades med många skratt tillsammans med mina fina roomisar:)

Nu är det inte många dagar kvar här på Campus! På fredag kommer världens bästa pojkvän till NY! Då lämnar jag Tarrytown och myggen;)

Kram på er!

Shopping

Kategori: Allmänt

Igår spenderades ett gäng timmar på Outlet. Känslan av att kunna köpa märkeskläder till samma pris som "vanliga märken" i Sverige är härlig! Det blev en del inköp och jag är nog mest nöjd med min nya plånbok och klocka:)

Idag blir det en lugn dag på skolan för mig för min mage krånglar igen. Jag kommer nog ta med min bok ut och sätta mig i skuggan och bara njuta av att vara ledig. Boken jag läser kan jag varmt rekommendera, Små solfåglar långt borta.

Kramar

Happy 4th of July

Kategori: Allmänt

Igår så var det Independence day, 4th of July. Det var den 4 juli 1776 som Amerika förklarade sig självständiga från Storbritannien och därför firas denna dag!

Vädret visade sig inte från sin bästa sida. När vi åkte in till Manhattan så var det molnigt men det regnade inte. Men när vi kom fram till Coney Island så regnade det. Vi åkte dit för att se korvätartävlingen men vi kom dit väldigt sent och han bara se de två sista minuterna. Killen som vann åt 61 korvar på 10 minuter!! Helt galet! Han har världsrekordet som är 69 korvar. Men igår så hade han tydligen friat till sin flickvän under tävlingen, det var kanske därför han bara hann äta 61 den här tävlingen. Trots regnet tog vi oss en liten promenad. På Coney Island så finns det en strand och massa med karuseller. Hade varit roligt att spendera en solig dag där.

Vi åt lunch på Manhattan, på Ruby Tuesday. Det var väldigt gott. Efter vi hade ätit gick vi och köpte tjockare tröjor för det var ganska kyligt och det regnade fortfarande men när vi kom ut från affären så hade solen börjat skina. Vi begav oss mot Brooklyn och hittade en fantastisk plats att se fyrverkerierna ifrån, vi kunde till och med se Frihetsgudinnan. Det var helt klart värt att vara där tre timmar innan showen började. Jag har aldrig sett en sådan fantastiks fyrverkerishow förrut. Vi var alla väldigt nöjda efter en fantastik dag tillsammans.

Idag ska vi åka till Woodbury outlet efter vi ätit brunch här på skolan:)

Såg att ni har fint väder i Sverige, så glad för er skull!
Kramar

Tiden springer iväg

Kategori: Allmänt

Det är redan torsdag, tiden verkligen springer iväg.

Jag gillar livet på Campus mest för att jag slipper vardagliga sysslor. Det enda jag måste göra är att tvätta mina kläder och det kan jag stå ut med:) Det finns mycket tid till att umgås och bara "vara".

Lektionerna den här veckan har varit väldigt bra. Jag trivs väldigt bra med både klassen och läraren. Vi får inte alla många läxor. Men jag borde kanske plugga lite på egen hand för att lära mig mer. Kanske gör det efter jag varit på gymmet. Jag ska dit snart och jag börjar inte förrän 14.30 idag.

Igår var jag och shoppade i den stora gallerian igen. Jag hittade lite grann så det var kul. I förrgår kväll tittade vi på film, (jag somnade inte) det var en gammal film med Eddie Murphy. Den handlade om att han var en afrikansk prins och reste till New York. Jag trodde inte alls den skulle vara bra men det var den.

Imorgon är den Independence day här så förhoppningsvis är det fint väder så vi kan fira ordentligt. På kvällen är det en stor fyrverkerishow vid Brooklyn Bridge som vi ska se.

Hoppas ni har sommarvärme hos er. Här har vi det varmt och alldeles för fuktigt. Igår eftermiddag började det blixtra och åska och det höll i sig många timmar.

Nu väntar ett alldeles för varmt gym på mig. Luftkonditioneringen är jättedålig på skolan.

Kram