mumsigasaker

I den här bloggen kan du läsa om mat och annat gott som jag lagar eller äter. Hoppas att du kan få tips och idéer. Välkommen!

NY imorgon:D

Kategori: Allmänt

Imorgon åker vi till New York och jag kan inte riktigt förstå det! Det ska bli så häftigt att få uppleva The big Apple, staden som aldrig sover:)

Men innan jag åker hem till Tessie och Erica där jag ska sova ikväll ska jag äta grillad Entrecote tillsammans med mannen i mitt liv:) Han är på väg hem från en öde ö där han tillbringat helgen tillsammans med två kompisar.

Igår var det femkamp hemma hos mamma och pappa, det var väldigt roligt (trots att jag inte vann). Det bjöds också på en fantastisk BBQ middag. Det serverades ribs (pappas är godast i världen, bara så alla vet) helgrillad kyckling, chorizo, ugnsbakad färskpotatis, coleslaw. Fantastisk härlig dag:)

Kärlek
Sara

På väg hem

Kategori: Allmänt

Nu är jag på väg hem efter en underbar dag, kväll och natt i Norrtälje. Jag och Sofie började med lunch inne i Norrtälje och lite bus i lekparken med Felicia. Sen bar det av hem till Sofies mamma och hennes man där vi lagade god middag tillsammans. Jag fick ansvar för att göra Hummus och den blev väldigt god. Jag har bara smakat Hummus en gång tidigare och då tyckte jag inte om det. Det blev även en matvetesallad, vanlig sallad, kall örtsås och grillspett. Vi hade även Halloumi som var inlindade i bacon, riktigt gott! En underbar middag! Mina bullar åt vi till efterrätt samt blåbärspaj, världens enklaste recept på den också! Kvällen avslutades med kortspel. Hela kvällen påminde väldigt mycket om att umgås med min egen familj, väldigt lika:)

När jag kommer hem ska jag grädda några bullar som jag frös in ogräddade igår. Sen så vankas picknick med världens bästa föräldrar i Hagaparken<3

Kääärlek
Sara

Mot Norrtälje

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på bussen som ska ta mig till Norrtälje och min fina vän Sofie och hennes söta dotter Felicia. Packade med några av dem nybakade bullarna.

Det blev två sorters bullar, kanelbullar och vanilj/blåbärsbullar. Recept kommer någon inom kort. Tyvärr blev inte vanilj/blåbärsbullarna så fina, fyllde den nog med lite mycket vanilj och blåbär. Men man lär sig ju mer man bakar. Kanelbullarna blev dock väldigt fina, de flesta i alla fall:)

Ha en trevlig dag!
Kärlek från Sara på en blå buss

Bullbak

Kategori: Allmänt

Idag var jag uppe med tuppen (läs Gabriel) och gjorde en bulldeg. Den är på jäsning nu och jag ska förbereda fyllningen. Vad det blir för fyllning får ni reda på lite senare:)

Bullkärlek
Sara

Mys på systers balkong!

Kategori: Allmänt

Efter en dag på Djurgården med Jossan befinner jag mig nu hos min kära syster. Vi har precis ätit lite olika tilltugg och nu fixar Tessie middagen. Jag sitter ute på balkongen och bara njuter i den härliga kvällssolen.

Nu är det bara 11 dagar kvar tills vi åker till NY, känns overkligt! Vi ska fixa med visum (eller något liknande) ikväll för annars kommer man inte in i USA. Sen så ska vi försöka planera lite vad vi ska göra. Det känns viktigt tycker jag att man redan innan man kommer dit har koll på vad vi vill göra och se så vi inte missar något som vi kanske verkligen skulle ha velar göra. Men det lär säkert hända ändå med tanke på hur stort och hur mycket det finns att göra och uppleva där. Men lite koll ska vi se till tt ha innan vi åker.

Trevlig kväll!
Kärlek
Sara

Mumsig rawfood glass

Kategori: Allmänt

Jag läser en helt fantastisk blogg som heter sockerrus.se. Där hittade jag ett recept på rawfood glass, det enda som behövs är fryst banan och frysta blåbär. Jag har gjort denna glass med hallon i stället för blåbär och jag är helt frälst så himla gott och betydligt nyttigare än vanlig glass. 
 
Jag brukar mixa en fryst banan (som jag skivar innan jag fryser in den) med kanske 1 dl hallon, jag brukar gå lite på känn. Sen är det bara att mixa tills det blir som sorbee, det tar ett tag. Först blir det mer smuligt men det är bara att fortsätta mixa. Det kan vara bra att se till att ta en sked till hjälp och ta upp det som fatsan i botten på mixern. 
 
 
 
Ni måste prova detta, LOVA! Riktigt mumsigt!
 
Kärlek
Sara

Kreta 2013

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Den 9 juni åkte jag, Julia och Emelie till Kreta. Vi hade en underbar vecka tillsammans. Det blev långa lata dagar i solen (under parasollet för min del då jag fick soleksem andra dagen) vid poolen precis vid baren, helt perfekt. På andra sidan baren fanns ett Creperie där det både serverades crepes och belgiska våfflor. Min favorit blev belgiska våfflor med nutella, banan och glass, hur gott som helst!! Det fanns många olika glassmaker. Det bästa var att det ingick i All-inclusive :D. 
 
 
Det var verkligen bra mat på hotellet så vi var väldigt nöjda. Jag blev helt såld på den grekiska fetaosten, den smakar inte alls som den man äter i Sverige, den tycker jag inte ens om. Så jag måste försöka hitta ett ställe som säljer den riktiga greksika fetaosten. Det fanns flera olika al carte restauranger som man fick äta middag på en kväll vardera, vi provade tre av dem.
 
 
På den mexicanska restaurangen åt jag kycklingwrap till förrätt och biffburito till varmrätt. Lite oväntat att få hasselbackspotatis till men gott var det.
 
 
På den italienska restaurangen åt jag bruchettas till förrätt och till varmrätt blev det en av de godaste pizzorna jag någonsin ätit! Den var riktigt riktigt bra!
 
 
Den tredje restaurangen vi provade serverade kretiansk mat. Det kändes bra att prova lite sådan mat också när vi liksom var på Kreta. Det blev en omelett med allt möjligt i till förrätt och souvlaki till varmrätt, mums mums.
 
Jag älskar verkligen hotellfrukostar och jag blev inte besviken på frukosten på detta hotell. Det fanns många olika sorters färskt bröd att välja på, massa pålägg, äggröra, bacon, pannkakor, våfflor, olika varm mat att välja på, omelett, yoghurt, flingor, färsk frukt, kakor, olika juicer, ja allt som man kan önska sig helt enkelt:)
 
 
 
 
Tack mina underbara vänner för en grym resa!
 
Kärlek
Sara