Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag idag:) Jag tycker om att fylla år och ställa till med kalas! Igår hade jag fika med många härliga kompisar. Jag bjöd på bullar, cookies, jordgubbar doppade i choklad och kokos och så hade jag gjort en glasstårta. Tessie hade bakat jättegoda chokladbiskvier som hon hade med sig, tack!
Ikväll blir det en lugn kväll, Gabriel ska fixa middagen. På lördag blir det kalas igen med lite familj och släkt. Så nu håller jag på med en tårtbotten.
Är hemma hos mamma och pappa och väntar på att Tessie ska komma så vi kan äta. Det doftar så otroligt gott. Pappa har lagat en pastasås med scampi och chorizo som ska serveras med saffranspasta:)
Idag är det Semeldagen men jag och Gabriel firade den igår istället. Han ska inte vara hemma ikväll så då passade det bättre att äta en varsin semla igår tyckte vi. Det var första gången jag köpte en semla, jag brukar alltid äta mammas semlor. Vi köpte semlorna på ett franskt bageri på Odengatan och de var helt okej. Mandelmassan var väldigt god men bullen var inte alls lika bra som mammas. Det räcker verkligen med en semla per år för mig, är inte något stort fan av semlor.
I torsdags provbakade jag Cakepopsen och de blev väldigt goda. Det var inte speciellt svårt att göra men det tog lite tid då det är flea moment som ska göras. Jag gjorde två olika Cakepops, kladdkaka och vanilj jättekex (rån med vaniljfyllning. De med kladdkaka blev min favorit.
Du behöver:
En kladdkaka (eller valfri sorts mjuk kaka eller kakor med fyllning)
ca 2 msk Philadelphia
Gör såhär:
Mixa kakan/kakorna med philadelphia i en matbredare/mixer. Mängden Philadelphia kan variera beroende på hur kladdig kakan är. Blanda i lite Philadelphia i taget så smeten inte blir för lös.
När du har fått till en bra smet så rullar du smeten till bollar. Gör dem inte för stora för då kommer de inte att stanna kvar på pinnen. Jag läste ett tips att storleken av en femkrona är bra att utgå ifrån. När du rullat smeten till bollar och lagt dem på ett bakplåtspapper låter du dem vila i kylen i 30 min.
Jag provade att göra några andra former än bollar men det var bara rektangeln som jag kunde använda mig av sedan.
Sedan är det dags att sätta fast pinnarna i bollarna. För att få dem att sitta fast bättre så kan du smälta lite choklad som du doppar toppen av pinnen i och sedan sätter fast pinnen i bollen.
Sätt in dem i kylen i ca 30 min till. Nästa steg är att doppa dem i choklad eller så kan man köpa Sweet melts. Det var första gången som jag använde mig av Sweet melts och jag tycker att det var väldigt bra. Man smälter det precis som choklad över ett vattenbad.
Jag valde att doppa mina pops med vaniljkex i Sweet melts och dekorera dem som monster. Innan de hade torkat satte jag dit minimarshmallow som ögon och godissnöre som mun. Jag hade även färgat kokos som jag strödde över på några. Kladdkakspopsen doppade jag i vit choklad. Eftersom kladdkakan är väldigt mörk behövde jag doppa dem två gånger. Så efter du doppat dem en första gång låter du dem vila i kylen i minst 20 min och sedan doppar du en gång till. När de hade torkat spritsade jag lite olika motiv på dem.
Förvara dem i kylskåpet tills det är dags att äta:)
Som pupill använde jag vitchoklad som jag blandat i kakao i.
Jag tycker att det är roligast när de står upp men jag hade svårt att få dem att stå upp så jag måste köpa något som jag kan ställa dem i. Jag ska försöka få tag i sådan där sak man kan använda när man gör blomdekorationer annars får det nog bli frigolit men jag gillar verkligen inte frigolit.
Idag började dagen med att möta upp Cissi för att träna på Sats i Sundbyberg. Efter ett härligt träningspass åkte vi till IKEA och käkade lunch! Älskar IKEAS priser, 29 kr för en tallrik med köttbullar, mos och sås:) Det är kanske inte världens godaste köttbullar men betydligt bättre än dem som serveras i skolmatsalar. Nu är jag på väg hem och ska baka Cakepopsen, blev idag istället för i helgen.
Jag är hemma hos Lisa och hon bjöd på god kycklingsallad till middag. Jag gjorde en dressing till som bestod av matlagningsyoghurt, sweetchili sås, curry, vitlök och salt.
Ja nu ska jag börja blogga här igen, det blev bara ett inlägg senast men nu är jag mer taggad och hoppas att det ska fungera:) Jag är inte speciellt bra med att få det snyggt på bloggen. När jag skrev mitt första inlägg så blev det inga mellanrum så jag hoppas att jag lyckas bättre nu.
Jag ska baka Cakepops i helgen för att jag ska baka det till ett barnkalas senare i februari. Jag har aldrig bakat det förrut så det blir en utmaning, en rolig utmaning:)
Jag blev klar med min tenta igår så nu är jag ledig ända fram till måndag, jätteskönt! Nu håller jag på att tvätta och senare väntar ett besök hos frisören. Det var flera månader sedan sist så det känns väldigt skönt att få det gjort.
Här är en bild på Gabriels födelsedagstårta förra året som vi snabbt slängde ihop innan hans föräldrar kom:)