mumsigasaker

I den här bloggen kan du läsa om mat och annat gott som jag lagar eller äter. Hoppas att du kan få tips och idéer. Välkommen!

...

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag sitter i tvättstugan nu och väntar på att tvätten ska bli klar. Den ena tvättmaskinen centrifugerar inte, sjukt irriterande!

Jag jobbar nu som lärare och är inne på min tredje vecka. Det är roligt men mycket som ska fixas.

I helgen var jag i Halmstad med Tessie och Erica och vi hade det riktigt bra. Det blev ett väldigt lyckat avslut på denna fantastiska sommar!

Kärlek till er!
Sara

På väg till...

Kategori: Allmänt

bästa Julia:D! Jajamensan, nu sitter jag på tåget mot Västerås där jag ska byta tåg mot Fagersta där min finis nu mer bor. Vi båda börjar jobba nästa vecka och vill förbereda oss inför det så det blir en minikonferens nu i några dagar. Känns jätteskönt att få tid att planera och gå igenom saker tillsammans. Jag och Julia är ju vana att plugga tillsammans men nu är det inte längre plugg utan det är på riktigt nu, vi är lärare!

I skrivandets stund så borde Tessie och Erica landa på Arlanda. Ska bli så roligt att höra om deras andra vecka i NY.

Kärlek från tåget
Sara

New York del 2

Kategori: Allmänt

Även fast det hände mycket i Central Park så var det en skön oas och jag tror många New Yorkbor är tacksamma för att de har Central Park. Time Square är inte en skön oas där man går och kopplar av, där är det full fart och massor av neonskyltar och underbart på sitt sätt.
 
 
 
 
 
Vi var inne på Toys R Us, som har en väldigt häftig butik på Time square. Det blir häftigt den dag då Tessie bossar över denna butik;)
 
M&M har en butik här också.
Och vi behövde såklart köpa lite gott. Många olika smaker hade dem, b la kokos, jordnötssmör, mandel.
 
Vi var och såg Frihets gudinnan en dag också. Vi tog gratisfärjan över till Staten Island så vi kom inte så nära henne men med maximal zoom så var jag ändå nöjd!
 
 
Där är hon, Frihetsgudinnan, hon finns på riktigt och inte bara på film:)
Fina New York!
 
Vi var också och besökte The memorial 9/11. De har verkligen gjort platsen där tvillingtornen stod vacker. Det var väldigt känslofyllt att vara där, många tankar som kom upp i huvudet. Tänk paniken som fanns vid den platsen den elfte september 2011. Det fanns två fontäner (eller hur man nu ska beskriva dem) en för vardera torn. Runt om så fanns namn på de som omkom i den fruktansvärda terrorattacken. 
 
Kärlek
Sara
 
Ps. Mer från NY kommer, det är ju trots allt en riktigt mumsig stad:)

New York del 1

Kategori: Allmänt

Jag hade en fantastisk vecka i New York tillsammans med underbara Tessie och Erica. Det var inte alls roligt att säga hej då till dem när det var dags för mig att bege mig till flygplatsen när de istället skulle inleda sin andra vecka i NY. Redan i taxin på väg till flygplatsen längtade jag tillbaka till denna häftiga och underbara stad. Det är svårt att sätta ord på vad som gör NY till den bästa staden jag har upplevt men det är väl så att den har ALLT och lite till. Jag visste redan efter första dagen i NY att jag måste åka tillbaka dit och nu vill jag åka tilbaka ännu mer. Jag hann såklart inte hinna att se och göra allt det jag skulle vilja göra, tiden gick väldigt snabbt, så tillbaka till The big apple ska jag! 
 
En bild säger mer än tusen ord, brukar man ju säga, så här kommer en bildbomb men även några ord.
 
Det finns många söta ekorrar i parken.
Det smakade gott med Frozen Fruit i värmen.
 
 
Min maskott Sköldis fick agera modell vid sköldpaddsdammen. En kvinna trillade i dammen när vi var där men hon fick snabbt hjälp att ta sig upp. Förhoppningsvis kan hon se det som ett roligt semesterminne som vi andra som tittade på fick.
 
 
 
När vi besökte parken en andra gång så tog vi en cykeltaxi bort till Strewberry field där det finns en minnesplats för John Lennon som blev mördad i New York 1980.
 
 
Tanken var att vi sedan skulle strosa runt i parken men vi slog oss ner som så många andra vid den fantastiske mannen med gitarren. Han berättade att han spelat och sjungit i Central park i 20 år. Det var många New York bor där och tittade och han är tydligen rätt känd i New York. Duktig var han verkligen och en tjej vid namn Teresa sjöng några låtar med honom också och många människor dansade då:) Härlig stämning.
 
Nu krånglar uppladdningen av bilder så mer om New York kommer i nästa inlägg.
 
Love
Sara
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Vilken underbar sommar vi har! Jag åt precis lunch ute i solen och satt och läste min väldigt spännande bok.
 
 
 
Nu är jag inne och ska göra lite nytta. Vi lever i ett litet kaos här hemma för att vi håller på att renovera våran klädkammare så jag ska försöka få lite ordning. Jag ska rensa bland mina kläder, lämna kläder jag inte använder till klädinsamling. Vi kan inte göra så mycket mer i garderoben just nu för vi väntar på att mattan vi har beställt ska komma. Ska bli skönt när det blir klart. Jag ska även lägga över allt jag har på min dator på en extern hårddisk, jag skulle bli så ledsen om allt jag har på datorn försvann. Förutom massvis med bilder så har jag väldigt mycket användbart material för min undervisning. Jag börjar ju jobba om en vecka, jag ska vara lärare på riktigt nu, läskigt men framför allt väldigt roligt.
 
Igår träffade jag upp underbara Lisa och så gick vi och åt lunch på Villa Godthem på Djurgården. Jag åt en väldigt god räksmörgås, ingen snålande på räkor där inte. Efter lunchen promenarade vi en väng på Djurgården och satt och avnjöt en varsin glass i skuggan. Lovely!
 
 
 
Det jag också ska hinna med idag är att göra ett blogginlägg om min fantastiska New York resa!
 
Kärlek
Sara